רויטל

החזר נסיעות עפ"י הוראות תקשי"ר

היי, אני עובדת במשרד שהוא שלוחה של משרד ממשלתי, אנחנו מוגדרים כתאגיד ולא כגוף ממשלתי. במידה ורוב ימות השבוע אני ישנה במקום המרוחק ממקום מגוריי בפועל (הרשום במשרד הפנים, ת.ז.) האם רק עפ"י תצהיר אני יכולה לקבל החזר נסיעות חודשי גבוה (בהתאם למגוריי המשתנים) או שחלה חובת הוכחה עליי שאכן אני גרה במקום החדש וכמעט ולא נמצאת במגוריי הקבע שלי. תפקידי במשרד הוא מנהלת לשכה ואני כפופה למשכורתו של המנכ"ל. תודה רבה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

על פי צו הרחבה כללי במשק, עובד זכאי להחזר הוצאות עבור נסיעות לעבודה ובחזרה, במחיר המינימלי שניתן לבצע נסיעה זאת בתחבורה ציבורית ועד תקרה של כ-23 ₪ ליום עבודה. הפסיקה קבעה כי עובד זכאי להוצאות נסיעה אם המרחק מביתו לעבודה עולה על 500 מטר (חצי קילומטר). הצדדים להסכם העבודה רשאים להסכים ביניהם, כמובן, על הסדר טוב יותר עבור העובד, לרבות רכב צמוד חניון וכו' אולם אין חובה כזאת. הפסיקה קבעה כי ניתן להסכים שתשלום הוצאות הנסיעה יהיה כלול בשכר אולם לא ניתן להסכים שלא ישולם החזר נסיעות.