רונן

אישור ממעסיק חופשת לידה לגבר

שלום, אישתי ילדה לפני שבועיים וברצוני לבקש מהמעסיק שלי לצאת לחופשת לידה לגבר החל מהשבוע השישי, האם המעסיק מחוייב לאשר ? תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

סעיף 6(ח) לחוק עבודת נשים, קובע כי עובד שאשתו ילדה, ייתן לו מעבידו חופשת לידה חלקית, בתקופת חופשת הלידה שנותרה מתום ששת השבועות הראשונים שלאחר יום הלידה, אם התקיימו כל אלה: 1.אשתו זכאית לחופשת לידה והיא הסכימה בכתב לוותר על חלק מחופשת הלידה המגיעה לה, בתקופה שנותרה מתום ששת השבועות הראשונים שלאחר יום הלידה. 2. אשתו עבדה בתקופה האמורה.