י

הודעה מוקדמת

התחלתי לעבוד במקום עבודתי לפני 3 חודשים.ובחוזה צויין שבמידה וארצה להתפטר לאחר יותר מ3 חודשי עבודה עליי לתת הודעה מוקדמת של חודש לפחות. במהלך שלושת החודשים נקראתי למשך חודש למילואים והמעסיק לא שילם לי עבור תקופה זו והסביר לי שאת הכסף אקבל מביטוח לאומי באופן עצמאי כך שלמעשה במהלך חודש המילואים הייתי בחלת מהעבודה. שאלתי היא :האם מבחינת הודעה מוקדמת לפני התפטרות מהעבודה ,האם נחשב שאני עובד חודשיים או שלושה? האם להחשיב את תקופת החלת בותק העבודה או לא? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

עובד במשכורת זכאי להודעה מוקדמת לפיטורים, ועליו ליתן הודעה מוקדמת להתפטרות בהתאם למפורט להלן: במהלך ששת חודשי עבודתו הראשונים - של יום אחד בשל כל חודש עבודה; במהלך התקופה החל בחודש השביעי לעבודתו עד תום שנת עבודתו הראשונה - של 6 ימים, בתוספת של יומיים וחצי בשל כל חודש עבודה בתקופה האמורה; לאחר שנת עבודתו הראשונה - של חודש ימים.

י

אבל בחוזה העבודה שלי חתמתי על הודעה של חודש מראש לאחר 3 חודשים.