דניאל

חשד לגניבה

הבוס שלי חושד שגנבתי ולכן פיטר אותי ללא הודעה מוקדמת. בנוסף לא מוכן לשלם לי את השכר החודשי(7,000₪) שהיה צריך להתקבל ב10.10 וטוען כי המשטרה תיצור איתי קשר(טען כך לפני יומיים) מה עליי לעשות? והאם זה חוקי לעכל משכורת שלמה בטענה כי נפגש בבית המשפט?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

הדרך היחידה לשלילת פיצויי פיטורים המגיעים לעובד על פי חוק, היא במסגרת סעיפים 16, 17 לחוק פיצויי פיטורים. הפסיקה קבעה כי שלילה פיצויי הפיטורים במלואם הינה הגבול העליון לסמכות הענישה, שאינו דוחה אפשרויות של עונשי ביניים. ויודגש, כי לא כל פיטורים מסיבות של אי שביעות רצון של המעביד שוללים פיצויי פיטורים. בית הדין ישקול את מכלול הנסיבות, נימוקי הפיטורים, שיקולים אישיים של העובד, כגון אורך תקופת עבודתו והחומרה של הנסיבות בהן פוטר. הלכה פסוקה היא כי מעביד, המבקש לייחס לעובדו ביצוע מעשים חמורים של הפרת אמונים או מעשים המהווים עבירה פלילית, נדרש להוכיח את טענותיו ברמת הוכחה מוגברת. הואיל ועסקינן בעבירה חמורה של גניבה ממעביד, נדרשות ראיות בעלות משקל כבד במיוחד.על מנת להשיב על השאלה באופן מלא נדרשים נתונים נוספים ובדיקת המסמכים הרלוונטים, לרבות תלושי שכר. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי פרטני.