שי

הרעת תנאים

שלום, במקום בו אני עובד מעבירים את המשרדים למועצה סמוכה לעיר במרחק של כ- 8 ק"מ, ההגעה למקום לא כל כך זמינה כלומר - תחבורה ציבורית נכנסת לאזור התעשייה מס' פעמים ביום לא בכל שעות היום, והתחנה ה"קרובה" הינה במרחק של 200 מ'. האם המעסיק מחויב לדאוג להסעה? הרי מדובר בהרעת תנאים, והם זו עילה להתפטרות כדין פטורים? לא קיבלתי הודעה רשמית לכך מאף גורם אלא רק משמועות, האם מחויבים להודיע זמן סביר לכך ? מה מקובל ע"פ החוק? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

חוק פיצויי פיטורים קובע כי עובד שהשתנו לרעה תנאי עבודתו או שתנאי עבודתו הם כאלה שלא ניתן לדרוש ממנו להמשיך לעבוד בתנאים אלה, לרבות במקרה של הפרת זכויות העובד, רשאי להתפטר ולהיחשב כמפוטר. כאשר מתפטר עובד בטענה להרעת תנאים או דרישה להמשך עבודה בתנאים לא סבירים, עליו לתת הזדמנות למעביד לתקן את ההרעה או את המצב הנטען ואם לא תוקן, על העובד להוכיח זאת על מנת להיות זכאי לפיצויי פיטורים. על כן, יש לבחון כל מקרה לגופו ולפי הנתונים הספציפיים לקבל החלטה נכונה. תהליך קבלת ההחלטות לקראת החלטה על סיום עבודה או במקרה של חשש מפיטורים משפיע מאוד על זכויות העובד במהלך סיום עבודתו. לכן חשוב מאוד לקבל ייעוץ משפטי טרם קבלת ההחלטות הנוגעות לסיום העבודה.