מורן

הסכם עבודה חדש

שלום האם כשמדברים (לפני חתימה על חוזה) על שכר ברוטו בהסכם עבודה חדש , נהוג שהשכר המבוקש יכלול גם נסיעות והדמי הבראה? או שנסיעות והבראה אמורים להתווסף לשכר המבוקש? אשמח לדעת מה מקובל.. (ידוע לי שזה חוקי) תודה מורן

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

עניין זה תלוי בחוזה העבודה האישי עליו חתמת. ככלל, ישנה חובה ע"פ חוק לשקף בתלוש השכר את כל הרכיבים שמעסיקים משלמים לעובדיהם. הדבר נכון גם לגבי רכיבים שחובה לשלמם, כגון דמי נסיעה, דמי הבראה, חופשה וכד'. דמי נסיעות למשל הוא רכיב שחובה לשלמו, אולם לא חובה לפרט את התשלום שלו בשורה נפרדת בתלוש השכר, אלא מותר לכלול אותו בשכר באופן כולל. במילים אחרות, מותר לסכם עם עובד שמשכורתו תהיה לצורך העניין בסך 8,000 ₪ ברוטו, ותשלום זה יכלול גם דמי נסיעות. בהמשך לכך, מותר לרשום בתלוש רק שורה אחת בכל חודש: שכר - 8,000 ₪ (הכולל גם דמי נסיעות). על כן, מומלץ לברר מול המעסיק, בטרם החתימה על חוזה העבודה, האם שכר הברוטו המבוקש כולל את הרכיבים שציינת או שרכיבים אלה מתווספים אליו בנפרד.