סיוון

התפטרות לאחר לידה

הודעי למעסיק על התפטרותי לאחר הלידה .עבדתי אצלו 3 שנים. ביקשתי שישלם לי את הפיצויים כדין פיטורין. עבר כבר חודש וחצי והוא לא משלם פרט לכך שנתן לי טופס 161 למלא בעצמי . תוך כמה זמן לפי החוק יש לשלם פיצויים ? האם אני אמורה למלא בעצמי טופס 161 ו-161 א ??

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

סעיף 7(א) לחוק פיצויי פיטורים, התשכ"ג-1963, קובע כי עובדת שהתפטרה, תוך 9 חודשים מיום שילדה, על מנת לטפל בילדה, יראו את התפטרותה, לענין חוק זה, כפיטורים. על פי חוזר שהוציא הממונה על הביטוח חייבת חברת הביטוח או קרן הפנסיה לשחרר את צבירת הפיצויים בקרן פנסיה או ביטוח מנהלים תוך 30 יום מהיום בו הומצאו לקרן הפנסיה או חבר הביטוח כל המסמכים הנדרשים לשחרור הכספים. על העובד מוטלת האחריות למלא טופס 161 א' ועל המעסיק מוטלת האחריות למלא טופס 161.