ללא

איך ניתן למנוע ניצול מצב של היעדר הרואות

על פסק דין של בית דין אזורי הוגש ערעור לבית דין הארצי. כתב הערעור התקבל אצל הנתבע בתאריך 7/10/14.אלא שבית הדין הארצי משום מה לא הוציא כל החלטה שהיא לגבי הערעור (אין הוראה שאומרת לתגובת הנתבע תוך ...יום וכולי..)הדבר היחידי שיש בתיק הוא הגשתו של הערעור בלבד. שאלותיי הם: 1) האם ייתכן שמצב כזה יקרה? האם זה מצב מקובל או שזהו סוג של מחדל שיפוטי? 2) מה ניתן לעשות על מנת שהנתבע לא "ירוויח" זמן (שלא אמור לעמוד לרשותו) כתוצאה מכך שבית הדין לא הוציא כל החלטה התוחמת את טווח הזמן שאמור לעמוד לרשותו על מנת להגיב. תודה על העזרה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

אין חובה שבית הדין יורה למשיב בערעור להגיב להודעת הערעור. על פניו ובנסיבות המתוארות ניתן להגיש בקשה לקביעת סדרי דין בערעור שסביר שתוביל לקביעת מועדים להגשת סיכום טענות מטעם הצדדים לערעור.