ליאת

בייבייסטר/מטפלת

שלום רב, הועסקתי כמטפלת במשך 11 חודשים בדיוק, ככלל יומיים בשבוע (לעיתים שלושה), ופוטרתי עקב מעבר דירה של האם. 1. האם מגיעים לי פיצויי פיטורין? קראתי כי בעקבות פס"ד של ביה"ד לעבודה - הורחב עניין הפיטורים גם ל-11 חודשים כי זה הוא זמן "סמוך" לשנה. במכתב "גמר חשבון", המעסיקה ציינה כי אני התפטרתי ולא כך היה הדבר. האם זה משנה לעניין תשלום הפיצויים? אם עליי לקבל (שהרי פוטרתי) - כיצד הם מחושבים? האם יש לשלם את ההפרש מחלק הפיצויים שבקרן הפנסיה? או אחרת? 2. ימי חופשה המגיעים לי - כיצד עליי לחשב? עבדתי בסה"כ 88 ימי עבודה, כ-4-5 שעות בכל יום. האם נכון כי החישוב הוא 4% משכר העבודה הכולל שקיבלתי בכל 11 החודשים? 3. תשלום עבור ימי חג - כיצד יש לחשב? שהרי הפסדתי ימי עבודה שיצאו על ימי החג. תודה רבה רבה והמשך שבוע טוב.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

במקרה של פיטורים בסמוך לתום שנת עבודה, קיימת חזקה כי הפיטורים נעשו במטרה להתחמק מחובת תשלום פיצויי הפיטורים. נטל ההוכחה לסתור את החזקה הוא על המעסיק, אשר עליו להוכיח, באמצעות ראיות מהימנות, כי מניעים אחרים הביאו אותו לפטר את העובד. על מנת להשיב על השאלות הספצפיות הנוספות נדרשים נתונים נוספים ובדיקת המסמכים הרלוונטים, לרבות תלושי שכר. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי פרטני.