טל

פיצויי פיטורים

גל שלום, לפני מס' חודשים עזבתי את עבודתי ביוזמתי. לקופת הפנסיה שלי הופרשו הפרשות הפיצויים כחוק אך נצברו לזכותי ימי חופשה רבים אשר לא נוצלו. האם אני זכאי לתשלום ימי חופשה אלו גם במקרה עזיבה מרצון ? בנוסף, במקום עבודתי טוענים שההפרשות שהופרשו לקרן הפנסיה כביכול "מכסות" תשלום זה. האם נכון הדבר ? תודה דן

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

עובד זכאי עם סיום עבודתו לפדיון ימי חופשה שהיה זכאי לקבל בשלוש השנים המלאות האחרונות להעסקתו, בצירוף הימים שנצברו לזכותו בשנת העבודה השוטפת. לעניין הכספים שהופרשו לקרן הפנסיה- על פי צו ההרחבה בדבר פנסיה חובה השכר הפנסיוני (השכר ממנו שי להפקיד לפנסיה), הוא השכר ממנו מחשבים את פיצויי הפיטורים: שכר יסוד, תוספת ותק, תוספת יוקר המחיה, תוספת-משפחה, תוספת מחלקתית או תוספת מקצועית, ועמלות. השכר הפנסיוני אינו כולל בדרך כלל שעות נוספות. יחד עם זאת, יש לברר אם חל עליך הסדר הפנסיוני אחר בהתאם להסכם קיבוצי מפעלי או ענפי. מידע זה קיים בהודעה לעובד שעל כל מעביד לתת לעובד בתחילת עבודתו או בשינוי תנאי העבודה או לפי בקשת העובד. במקרים בהם העובד זכאי על פי הסכם להסדר פנסיוני טוב יותר מאשר זה הקבוע בצו ההרחבה הכללי אין תוקף להסדר הכללי. במקרים רבים זכאי עובד לפיצויי פיטורים גם על עמלות. לגבי רכיבים ספציפיים (כגון הבראה, ביגוד, חופשה וכו') יש לבדוק בנוסח ההסכמים החלים עליך. במקרה של מחלוקת יש לפנות לייעוץ משפטי. אם למעסיק עובדים רבים ייתכן שיש עילה לתובענה ייצוגית