רון

פיטורן

שלום, אני עובד שנה במקום עבדה ולאחרונה קרא לי האחראי והודיע לי, כרעם ביום בהיר, על פיטוריי. תוך שהוא מותיר אותי המום. כייון שרק מחמאות והערכה זכיתי לה. בבושת פנים הלכתי, כי נתבקשתי לעזוב מיידי והודעתי שאעמוד על כל הזכויות שמגיעות לי כולל הברה וחופשה. אז ואחר כך הוא ניסה לשלוח אנשים שיגידו לי שאבוא לשימוע כביכו, ואז שלח מכתב שאני מזומן לשימוע וישקל אם לפטר אותי, בשעה שכבר פיטרו אותי ובקול ליד אנשים. איך שימוע אחרי שכבר פיטראותי? אני מחוייב ללכת?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

חובתו של מעביד המעוניין לפטר עובד לזמן אותו לשימוע, הן במגזר הפרטי והן בציבורי. בהזמנה לשימוע על המעביד להודיע לעובד על הכוונה לפטרו והסיבות לכך. לכל עובד זכות להיות מיוצג בשימוע ע"י עו"ד. במהלך השימוע על המעביד לשמוע בתום לב ובנפש חפצה את טענותיו של העובד ולערוך רישום של השימוע. מעביד שלא נוהג בהתאם לאמור, נוהג שלא כדין והפיטורים עשויים להחשב כפיטורים שלא כדין המזכים את העובד בפיצוי ובמקרים קיצוניים אף בהחזרה לעבודה. הליך השימוע הוא מתן הזדמנות לעובד להשמיע טענותיו בטרם פיטוריו, ואם העובד אינו מנצל הזדמנות זו, לא תישמע טענתו על אי מתן זכות שימוע.