מ

פיצויים למתפטר מרצונו

קראתי מאמר ונשאר לא ברור אם מגיע שחרור פיצויים לעובד שמתפטר במקרה של פנסיה חובה או גם במקרה של פוליסה ותיקה של ביטוח מנהלים? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

ככלל, עובד מתפטר אינו זכאי לפיצויי פיטורים אלא אם התפטרות בנסיבות מזכות בפיצויי פיטורים לפי החוק. יחד עם זאת גם עובד מתפטר זכאי לקבל את צבירת הפיצויים מההסדר הפנסיוני שלו בהתאם להפקדות המעביד לפיצויים בשיעורים הקבועים לפי צו ההרחבה בדבר פנסיה חובה בכלל המשק. אמנם מדובר בדרך כלל בסכומים נמוכים מחבות הפיצויים של המעסיק, אולם כדאי להתעקש לקבלם. גם במקרה שההפקדה בסעיף הפיצויים היתה גבוהה מההפקדה לפי צו ההרחבה הכללי לפנסיה (למשל הפקדה בשיעור של 8.33%) או שהחלה לפני 2008 כדאי לעובד מתפטר לנסות לקבל את הצבירה. לשם כך, כאשר מעסיק אינו מוכן לשחרר את צבירת הפיצויים יש לשלוח בדחיפות מכתב לחברת הביטוח ולדרוש שכספי הפיצויים לא יוחזרו למעביד ולאחר מכן יש לפנות לייעוץ משפטי כדי לדרוש את העברת הצבירה לשם העובד.