עשהאל חודטוב

ישיבת צוות והדרכה ללא תשלום

שלום, אני בן 21 ואני חייל משוחרר שעובד כרגע בתחנת דלק בתור עבודה מועדפת. היום התקיימה ישיבת צוות שלא הגעתי אליה כי לא שילמו עליה ועקב כך זומנתי לשיחה בעוד כיומיים עם המנהל. ביום ראשון אני אמור לסוע להדרכה של כ5 שעות שגם עליה לא משלמים , לפי חוק על המעסיק חובה לשלם לי על הזמן הזה. אני יודע שאם אני לא אגיע זה יכול לגרום לבעיות בעבודה ואף לפיטורים. אם כתוצאה מכך שאני לא בא בגלל שהמעסיק לא מוכן לשלם על הזמן הזה והוא מפטר אותי יש עילה לתביעה? אם כן , מה הסכום שאפשר לתבוע במקרה הזה? אני מתכנן להקליט את המעסיק בשיחה כדי שיהיו לי הוכחות שהוא לא מוכן לשלם למרות שעל פי חוק חובה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

בנסיבות המתוארות מדובר בהפרת החוק. אם הדבר נעשה לגבי כל העובדים בחברה. יש 3 דרכים עיקריות להתמודד מול המעביד: (א) העובדים רשאים להתאגד (מומלץ לפנות לסיוע משפטי לשם כך. (ב) ניתן להגיש תביעה ייצוגית נגד המעביד, אפילו על ידי עובד שכבר סיים עבודתו. (ג) בנסיבות של הפרת חוקי העבודה מומלץ לפנות בתלונה למשרד התמ"ת. ניתן לעשות זאת בכתובת זאת: http://www.moital.gov.il/cmsTamat/SendMail.aspx#form בנסיבות המתוארות לעיל מומלץ לפנות לייעוץ משפטי בנושא.