א.

עדכון שכר

במקום עבודתי נהוג לקיים עדכון שכר בכל שנתיים אני עובד בחברה כ- 6 שנים, ללא עדכון בשכרי. בכל פעם נומק מדוע לא עודכן שכרי. פעם טענו ( כעבור 2 שנים )שהדבר נעשה בשגגה, ואף הוצא מכתב המפרט את אחוזי ההעלאה שאושרה, אולם עדיין לא טרחו לתקן. פעם נוספת ( כעבור 4 שנים ) טענו שהדבר נוגע להנחיה על הקפאת שכר למגזר שאליו אני משתייך, דבר שהתברר כלא נכון. בינתיים עברו כ- 6 שנים ללא שינוי. התחלתי ללחוץ בנושא ואף כתבתי לגורמים הרלוונטיים את השתלשלות העניינים וביקשתי לסיים את הטיפול בנושא כפי שפורט במכתב הנ"ל. עדיין לא קיבלתי תשובה רשמית, אולם ההנהלה טרחה להעביר לי מסר עקיף שמקרה הטוב אקבל כשליש ממה שהוגדר במכתב הנ"ל. עלי לציין שחוות הדעת עלי חיוביות מאד ואף זכיתי בפרסי ייעול.תודה. כיצד עלי לנהוג על מנת לקבל מה שהובטח, מבלי להביא למשבר עמוק מול ההנהלה. תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

לא ברור מפנייתך מהו מקור החובה של המעסיק להעלות את שכרך. על מנת להשיב על השאלה נדרשים נתונים נוספים ובדיקת המסמכים הרלוונטים, לרבות תלושי שכר. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי פרטני.

א.

במכתב שהוצא ע"י המנהל נכתב הסיכום להעלאת שכרי, תוך ציון מפורש של אחוזי ההעלאה.