אש

תשלום עבור שעות ייעוץ

שאלתי היא בעניין תשלום עבור שעות ייעוץ. אני עובד שכיר בחברה. נשכרתי ע"י חברה שניה כיועץ חיצוני, לתקופה קצובה של כחצי שנה לצורך פרוייקט. היות ומדובר על כשעתיים - שלוש בשבוע בלבד של עבודה: 1. האם ישנה דרך להיות מועסק ע"י החברה כעובד במשרה חלקית לצורך תשלום עבור שעות הייעוץ באמצעות תלוש שכר כאשר החברה תשלם עבור שעות הייעוץ בלבד? 2. האם תשלום במסגרת כזו כרוך בגדר חובה בעלויות נילוות (פנסיה, חופש, מחלה, ביטוחים וכו'..), או שבמקרה של עובד באחוז משרה קטן אין החברה מחוייבת לכך וניתן לשלם משכורת בלבד? 3. האם ישנה דרך חוקית כלשהיא, במידה ואפשרויות 1 ו-2 אינן אפשריות חוקית, לתשלום עבור שעות הייעוץ, מבלי שאאלץ להרשם כעוסק זעיר / פטור ולעבוד כנגד חשבוניות (היות ומדובר על פרוייקט תחום בזמן קצר ובעלויות חד פשמיות נמוכות)?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

בנסיבות המתוארות השאלה היא הם מתקיימים בינך לבין החברה השניה. השאלה באם מתקיים יחסי עובד ומעביד איננה נתונה להסכמת הצדדים אלא היא מסקנה מתוך בחינת מערכת היחסים כפי שהיתה בפועל בין הצדדים. הפסיקה קבעה שהאופן שבו הגדירו הצדדים את מערכת היחסים ביניהם איננה קובעת את מעמדו של אדם כעובד וגם לא אופן התשלום. לכן, למשל, תשלום בחשבונית איננו אומר, כשלעצמו, שאין מדובר ביחסי עובד ומעביד. בנסיבות בהן יש מחלוקת לגבי מעמדו של אדם כעובד מומלץ לקבל ייעוץ משפטי בהתאם לנסיבות הספציפיות של כל מקרה. במקרה של הגדרת עובד כעצמאי או כפרילנסר שלא מקבל זכויות. בית הדין הארצי קבע שאם ייקבע שעובד הועסק כעצמאי – העובד יקבל זכויותיו כעובד ולא יידרש להשיב למעביד את כספים בגין תקופת עבודתו כעצמאי גם אם הסכם ההתקשרות כולל סעיף הקובע שהעובד יצטרך לשלם כספים למעביד במקרה כזה.