עדנה

העברת תפקיד

שלום אני עובדת במקום ציבורי מעל 35 שנה ומאד מוערכת לאחרונה כמה פעמים העבירו אותי תפקיד ואחרי זמן קצר החזירו אותי לתפקיד הנוכחי. היום שוב מעבירים אותי לתפקיד אחר ולא ברור לי למה והם מודים שאני עובדת טובה. האם אפשר בלי סוף להעביר ולהחזיר חזרה ? בעיניי זה ממש לא רציני וגם התעללות מה אני יכולה לעשות? אשמח להכוונה מקצועית

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

בהתאם לפסיקת בתי הדין לעבודה, כחלק מהפרוגטיבה הניהולית של המעביד, המעביד רשאי לנייד עובדים מתפקיד לתפקיד, להכניס שינויים בתפקיד, להכניס חלוקת עבודה שונה ועוד. הפררוגטיבה הניהולית נובעת מעצם מעמדו של המעסיק והיא מהווה חלק מהסכם העבודה, אף אם אין בנמצא הוראה מפורשת בנדון זה. יחד עם, בהתאם לפסיקת בית הדין לעבודה, יש להביא בחשבון גם את אינטרס העובד , את כישוריו ומיומנויותיו והמעביד אינו רשאי באופן חד צדדי להתעלם מאינטרס העובד ולהתחשב רק באינטרס המעביד. הפסקיה קובעת כי יש לאזן את האינטרסים הנוגדים- אינטרס העובד אל מול אינטרס המעביד. נקודת האיזון צריכה לעולם לעמוד באמות מידה של סבירות ומידתיות, בהתחשב בנסיבות המיוחדות של כל עניין. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי בנושא.