חנית

הודעה על פיטורין ללא עריכת שיחת שימוע

שלום רב , עבדתי כחודש וחצי בקופת חולים כלשהיא, אבל הועסקתי דרך חברת כח אדם(משלמי השכר) אתמול המנהלת המקצועית בקופת חולים בה עבדתי , הודיעה לי שהיא שוקלת האם להמשיך העסקתי והיא תודיע לי בדבר החלטתה למחרת... לאחר שעה לערך מהשיחה עם המנהלת המקצועית, קיבלתי טלפון של הודעת פיטורין מיידית ממנהלת חברת כוח האדם דרכה הועסקתי... מה שרציתי לציין שלמרות שאין לי וותק בעבודה וכי עבדתי שם רק כחודש וחצי, לא זימנו אותי לשיחת שימוע על מנת להשמיע טענותיי מנגד והעלאת הקשיים שלי על מנת להתגונן...ולא נתנו לי אופציה להסביר את עצמי... נכון שמדובר בתקופת נסיון ובתקופה זו לאחר הכשרת קורס בודקים את התאמתך לתפקיד על ידי מבחני הסמכה וכיוב' , אך החוק במדינת ישראל קובע כי צריך לעשות שימוע לכל עובד לא משנה באיזה וותק הוא נמצא מה עליי לעשות? יש פה מקרה מורכב מאחר והקופת חולים היא לא המעסיקה הישירה והיא הזרוע המנהלת ואילו כוח האדם היא הזרוע המבצעת והמעסיק הישיר אני מרגישה שנעשה לי עוול אני השתדלתי במלוא הכוח והמאמץ מקצועית ולא ברור לי למה נהגו כן... אודה לתשובה בברכה מיכל

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

חובתו של מעביד המעוניין לפטר עובד לזמן אותו לשימוע, הן במגזר הפרטי והן בציבורי. בהזמנה לשימוע על המעביד להודיע לעובד על הכוונה לפטרו והסיבות לכך. לכל עובד זכות להיות מיוצג בשימוע ע"י עו"ד. במהלך השימוע על המעביד לשמוע בתום לב ובנפש חפצה את טענותיו של העובד ולערוך רישום של השימוע. מעביד שלא נוהג בהתאם לאמור, נוהג שלא כדין והפיטורים עשויים להחשב כפיטורים שלא כדין המזכים את העובד בפיצוי ובמקרים קיצוניים אף בהחזרה לעבודה.