ray

מעסיק לא משלם שכר התלמדות. מסעדה ממש נחשבת..

שלום רב, בחודש אוגוסט האחרון עשיתי מספר התלמדויות במסעדה ממש נחשבת בתל אביב, שבוע לאחר מכן בסופו של דבר לא שיבצו אותי בעבודה (אני בחורה צעירה, ניראת טוב, אנרגטית ומקצועית, באמת ללא שום סיבה), שאלתי לגבי תשלום ההתלמדיות עוד לפני שהבנתי שלא אעבוד שם ואמרו לי שתמיד משלמים לאחר חודש, ז"א במקום ב 10/9. ב 10/10. דבר שכבר הבנתי שהוא לא חוקי..ובכל זאת דבר מאוד מקובל(לצערי) בתל אביב במסעדות..מיותר לציין שעד היום (29.10) לא קיבלתי את הכסף, זאת למרות שפעם אחר פעם דיברתי עם איש הקשר שהיה לי מהמסעדה, ודחו אותי כל פעם בתירוץ אחר. שתבינו, מדובר בסכום של כ-500 ש"ח. משהו שהוא הרבה בשבילי וסכום מצחיק למסעדה כל כך נחשבת.. אני רוצה לדרוש מהם שישלמו לי את הסכום בנוסף כל יום שבו איחרו(הלנת שכר ?) מה- 10/9 והיד עוד נטויה... בכל אופן וכפי שציינתי זו מסעדה ממש נחשבת והם בטח לא ירצו טררם סביב כסף שמלינים לעובדיהם, אני כמעט בטוחה שיש קייס, השאלה גם איך לעשות זאת, והאם ניתן לדרוש מהם אני לבד שישלמו לי סכום מה 10/9... תודה רבה ובכבוד רב..

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

המועד לתשלום משכורת חודשית הוא ה-1 לכל חודש. עובד ששכרו שולם באיחור מעל 9 ימים (10 בחודש ואילך) זכאי לפיצויי הלנת שכר שהם 20% על השבוע הראשון של האיחור ועוד 10% לכל שבוע נוסף, אלא אם האיחור בתשלום נבע מטעות כנה או חילוקי דעות של ממש. בפסק דין שניתן בבית הדין הארצי לעבודה, ביום 11.1.2000, נקבע כי כאשר ה-9 לחודש נופל ביום מנוחה, יש לשלם את שכר העבודה לעובדים לפני מועד זה, אחרת יחויב המעסיק בפיצויי הלנה