גילי זקן

תשלום קנס למעביד

שלום!אני עובד כרגע באבטחה וחתום על חוזה למשך שנה ואם אני עוזב לפני מועד סיום החוזה אצטרך לשלם קנס. אני כרגע במיונים למשטרה ורציתי לדעת אם עזיבת העבודה לצורך עבודה בגוף ביטחוני פוטרת מתשלום הקנס. בתודה.. גילי

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

בהנחה שקיים הסכם לפיו המעביד רשאי לקזז את עלויות ההכשרה במקרה שהעובד מפסיק עבודתו לפני תקופה מינימלית שהוסכמה, המעביד לכאורה זכאי לקזז סכום זה, אולם, עליו להראות שהוא הוציא את ההוצאות שהוא דורש לקזזן בפועל ושהתקופה עליה נדרש העובד להתחייב הגיונית בנסיבות. יש לעשות הבחנה בין הכשרה חיצונית אליה נשלח העובד לבין הכשרה פנימית שעובר העובד במקום עבודתו, שככלל, לא תזכה את המעסיק בהחזר עלות השקעתו, שהרי כל מעסיק מחויב לקחת בחשבון שעליו להשקיע משאבים כספיים וניהוליים בלימוד העובד החדש את מלאכתו ולא סביר שהכשרה פנימית תזכה את המעביד בהחזר עלויות ההשקעה והניהול.

גילי זקן

תודה רבה. עזרת לי מאוד!!