ולדימיר

החזרה לעבודה לאחר מחלה ארוכה

שלום. אני עובד במפעל. הייתי בחופשת מחלה שלוש בחצי שבועות אחרי ניתוח. יומיים לפני חזרה לעבודה התקשרו לי ממשרד ואמרו שלפי החוק אם הייתי יותר מ-15 ימים במחלה (ברצף) אני חייב להביא אישור מרופא תעסוקתי וללא אישור לא יסכימו לי לעבוד. אין לי עוד ימי מחלה וקביעת תור לרופא תעסוקתי זה בערך חודש אם לא יותר. האם קיים חוק כזה? אם כן, מה תקופת מחלה שלאחריה חייבים להביא אישור מרופא תעסוקתי? אם חוק כזה לא קיים האם אני רשאי לדרוש ממעסיק להחזיר אותי לעבודה ולדרוש ממנו להחזיר לי שכר עבור ימים שכבר פספסתי? תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

מעביד אינו רשאי לפטר עובד בתקופת ימי המחלה הצבורים לזכותו על פי חוק או הסכם אולם אין מניעה לעשות כן לאחר מכן בכפוף לחובת תום הלב ותשלום כל זכויותיו של העובד. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי על מנת לבחון את נסיבות המקרה הספציפי.