טל

מחלת הילד במשרה חלקית

שלום, אני עובדת 3 משמרות בשבוע במקום עבודה קרוב ל4 שנים. משכורתי היא לפי שעה. לראשונה נעדרתי עקב מחלת בני. הבאתי אישור מחלה של חמישה ימים עבור בני ובקשתי להזדכות בגין יומיים מחלה. ממחלקת השכר נאמר לי שבגלל שאני עובדת חצי משרה לא מגיע לי ימי מחלה על בני. נראה לי תמוה.. כמה מגיע לי עפ"י החוק? רוב תודות

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

עובד צובר זכאות ל-1.5 ימי מחלה עבור כל חודש עבודה במשרה מלאה (כלומר 18 ימים בשנה) כאשר לא ניתן לצבור יותר מ-90 יום. עבור עובד שלא עבד אצל אותו מעביד או באותו מקום עבודה בכל ימי העבודה שבאותו חודש (לדוגמא עובדי משרה חלקית, עובד שהחל לעבוד באמצע החודש, ועובדים שעתיים/יומיים) תחושב צבירת ימי המחלה באופן הבא: במקום בו שבוע עבודה הינו 6 ימים- 25/מס' ימי העבודה בפועל באותו חודש*1.5)- ו- 21.66/(מס' ימי העבודה בפועל באותו חודש*1.5)- במקום בו שבוע עבודה הינו 5 ימים. עובד, הורה לילד שלא מלאו לו 16, זכאי לזקוף בשל מחלת ילדו, על חשבון תקופת המחלה הצבורה שלו. אם לעובד בן זוג שלא ניצל זכות זאת - עד 8 ימים בשנה ואם הילד נמצא בהחזקתו הבלעדית של העובד, או שהעובד הוא הורה יחיד של הילד – עד 16 ימים בשנה.