נגה

מחלה קשה ילד

בני חלה במחלה המוגדרת קשה. אופן הטיפול היה לסירוגין. שבוע כן שבוע לא. לכמה חודשים. לזכותי עמדו 90 ימי המחלה לניצול. אך בכל שבוע מחדש כאשר הייתי נעדרת היה המעסיק סופר מחדש את ימי המחלה. ובעבור היום הראשון שני ושלישי היה משלם את האחוזים המופחתים. כך נוצר מצב שעל כל 5 ימי מחלה קיבלתי פחות ימי עבודה. החוק לא מתייחס לזיכוי מלא כבר מהיום הראשון, כמו בחוק ילדים מוגבלים. מה נכון על פי החוק?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

עפ"י חוק דמי מחלה, עובד, הורה לילד שלא מלאו לו 16, זכאי לזקוף בשל מחלת ילדו, על חשבון תקופת המחלה הצבורה שלו. אם לעובד בן זוג שלא ניצל זכות זאת - עד 8 ימים בשנה ואם הילד נמצא בהחזקתו הבלעדית של העובד, או שהעובד הוא הורה יחיד של הילד – עד 16 ימים בשנה. החוק אף מתייחס באופן סצפיפי למחלה ממארת, וקובע כי עובד, הורה לילד שלא מלאו לו 18 החולה במחלה ממארת, בעל ותק מעל שנה, זכאי לזקוף עד 90 ימים בשנה של היעדרות, על חשבון ימי מחלה או ימי חופשה לפי בחירתו, בשל המחלה הממארת של ילדו אם עבד שנה לפחות אצל אותו מעביד או באותו מקום עבודה, ואם בן זוגו עובד ולא ניצל זכות זאת או שהעובד הוא הורה יחיד או שהילד נמצא בהחזקתו הבלעדית, זכאי העובד לזקוף עד 110 ימים בשנה של היעדרות. התשלום על ימי ההיעדרות בשל מחלת הילד זהה לאופן תשלום דמי מחלה בשל מחלת ההורה עצמו. כלומר, עבור יום ההיעדרות הראשון לא יבוצע תשלום כלל, עבור הימים השני והשלישי 50% משכר העבודה, והחל מהיום הרביעי 100% מהשכר. כיון שמדובר בתקופות מחלה בהן נעדרת לסירוגין ימי המחלה נספרים מחדש.