עידו

עזרה מהחברים . האם מדובר בהתפטרות או פיטורין ?

אני עובד קרוב ל4 שנים במקום עבודתי . בשבוע שעבר באחד מהימים יזמתי שיחה עם המעביד שלי שבו נמסר לו שאיני מרוצה מעבודתי ואני שוקל לעזוב . המעביד שלי בתגובה ציין שאינו מוכן לתת לי לעזוב ואינו ישחרר אותי (פיטורין) . השיחה הסתיימה ללא כל הסכמה בינינו ויצאתי מהחדר . כעבור כמה ימים מאותה שיחה , קיבלתי מהמעסיק מכתב הודעה על "הפסקת עבודה" שבה נרשם שבהמשך לשיחה הנ"ל הבעתי את רצוני לסיים את דרכי בעבודה. בהמשך המכתב נרשם כי "הוחלט על סיום עבודתי בעוד כ 30 יום מהוצאת מכתב זה , וכמו כן ישוחררו לי כספי הפיצויים" האם מדובר במכתב פיטורין ?? הכיצד המעסיק מחליט שאני סיימתי את העבודה אם לא קיבל ממני כל מכתב כזה או אחר ?! תודות לעונים

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

בנסיבות העניין נראה כי אין מדובר בהתפטרות שכן לא הודעת למעסיק על התפטרותך. בהתאם מומלץ להשיב למעסיק בכתב כי אינך מעוניין להתפטר. בנסיבות העניין, לרבות לאור הותק במקום העבודה, מומלץ לפנות לייעוץ משפטי על מנת לקבל ייעוץ בהתנהלות מול המעסיק.