יבגני

הפרשות לפנסיה

שלום רב, אני עובד בחברה שלי החל מיוני של השנה. המעסיק שכח להפריש ממני מס הכנסה והפרשים לפנסיה. כשהצבעתי לו על זה החודש הוא הוריד ממני כמעט את כל הסכום הזה שלא נלקח במשך 3 חודשים. אני משתכר כ-10.000 ש"ח לחודש ברוטו. אין לי טענות מבחינת הורדה של מס הכנסה אבל בהפרשים לפנסיה הורידו לי יותר מ-800 ש"ח. כלומר, בתלוש רשום ככה: מקפת - 400 ש"ח + מקפת הפרשים 400 ש"ח. בנוסף המעסיק אמר שעד סוף שנת 2014 יירד 800 ש"ח כל חודש ל-"מקפת" ול-"מקפת הפרשים". האם זה הגיוני? מה זה מקפת ומה זה מקפת הפרשים? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

על פניו נראה כי הניכוי מבוצע לטובת ביצוע ההפקדות להסדר הפנסיוני שלך. מומלץ לברר מול איזה קרן פנסיה בוצע ההסדר הפנסיוני ולוודא מולם שמבוצעות לך הפקדות פנסיוניות כדין גם מצד המעסיק.