אילה

הורדת שעות מהמעביד

שלום! במשך כמה שנים היו לי 10 ש"ש כמורה. בשנה שעברה קיבלתי 24 ש"ש כי החלפתי מורה בשבתון. השנה המעביד טוען שיש לו מחויבות למורה אחרת,ומתכנן להביא מישהי מחוץ למערכת ולתת לה 24 ש"ש, ולי להוריד שוב ל-10ש"ש. האם זה נקרא הרעה ומה עושים. תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

עפ"י סעיף 11(א) לחוק פיצויי פיטורים, אם עובד התפטר מחמת הרעה מוחשית בתנאי עבודה, או מחמת נסיבות אחרות שביחסי עבודה שבהן אין לדרוש ממנו כי ימשיך בעבודתו, התפטרותו תזכה אותו בפיצויי פיטורים (אם העובד בעל וותק של שנה ומעלה בעבודה). פסיקת בתי הדין לעבודה הכירה במצב בו מעסיק אינו יכול לספק לעובד עבודה בתנאים להם הורגל כמצב בו העובד זכאי להתפטר בשל הרעה מוחשית בתנאי העבודה. ככלל, על עובד להעמיד את המעסיק על כוונתו להתפטר עקב הרעה בתנאי עבודה בטרם יתפטר מעבודתו, ולאפשר למעביד לנסות לתקן את ההרעה, כאשר מדובר בנסיבות שבידי המעביד לשנותן.