יורש העצר

אורך הפסקה שמורידים בתלוש

שלום, אני מועסק בחברה מזה 8.5 שנים תחת קיבוצי של פקידים יורד לי בכל פעם 3/4 שעה הפסקה השבוע נודע לי שלכל הפקידים האחרים שאותם שאלתי, יורדת הפסקה של 1/2 שעה בלבד. בעבר לכל שאלה ששאלתי אמרו לי שלא ניתן לשנות הסכם קיבוצי וחשבתי שלכולם אותו אורך הפסקה. האם זה חוקי שבהסכם קיבוצי, אורך ההפסקה שמורידים בתלוש, ינהגו באיפה ואיפה בפקידים תחת אותו הסכם? האם מגיע לי החזר של רבע שעה ביום? כיצד לדרוש/לפעול מול ההנהלה, היות והשליטה בחברה נרכשה לפני כשנה וחצי וההנהלה התחלפה בינתיים. תודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

אם קיים במקום העבודה הסכם קיבוצי מיוחד/ענפי וחוזה עבודה אישי הולכים לפי ההוראה המיטיבה עם העובד. אם קיים נוהג במקום העבודה שקובע אחרת (הוראה מיטיבה נוספת לעניין הפסקות) יכול להיות שהוא הפך לזכות שאתה זכאי לה. יש לבחון את נסיבות המקרה הספציפי על מנת ליתן חוות דעת משפטית שתעריך האם בנסיבות העניין קמה עילת תביעה מול המעסיק.

יורש העצר

יש הסכם קיבוצי לפקידים הסכם קיבוצי לפועלים חוזה אישי למנהלים אני בהסכם קיבוצי לפקידים. אורך ההפסקה לא אמור להיות אחיד לכולם? זו שאלתי כל הפקידים האחרים ששאלתי - מסתבר שמורידים להם רק 1/2 שעה הפסקה ולא 3/4 שעה כמוני, ואני החריג. לשאלתי לפשר ההבדל, ענה לי נציג הועד שאורך ההפסקה, כמו הטבות מסוג תוספות, שעות מיוחדות, משכורת גלובלית נתונים רק להחלטת ההנהלה. האם זה חוקי ש(בינתיים) רק לי יורד 3/4 שעה לעומת שאר הפקידים שלהם יורדת 1/2 שעה? האם יש כאן קייס לתביעה? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

יש לבחון את נסיבות המקרה הספציפי על מנת ליתן חוות דעת משפטית שתעריך האם בנסיבות העניין קמה עילת תביעה מול המעסיק.