סרגיי

פיצויים

שלום, פוטרטי עקב צימצומים ומצב הקשה בחברה. קיבלתי פיצוי בגין אי מתן הודעה מוקדמת שכוללת את שכר הבסיס בלבד. אך השכר הרגיל שלי מרכב משכר בסיס +הוצאות כמו טלפון, אוכל ונסיעות. חשוב לציין, כי קיבלתי 2500ש"ח כול חודש בגין סעיף נסיעות. כאשר התקבלתי לעבודה היו לי תנאי שכר מסוימים וסוכם מול המעסיק שאני אגיע לשכר נטו הרצוי דרך סעיף נסיעות. אני זכאי לחודשיים הודעה מוקדמת האם אוכל לדרוש לשלם לי עוד 5אש"ח? הרי לא מדובר בהוצאות אלה בתנאי שכר נלווים. איך ניתן להוכיח זאת? שווה לתבועה? אם נכן, האם כבר אפשר לדרוש סעיף זה בפיצויים? תודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

ככלל, מרכיבי השכר לחישוב פיצויי פיטורין הם: שכר יסוד, תוספת ותק, תוספת יוקר המחיה, תוספת משפחה, תוספת מחלקתית ותוספת מקצועית. עמלה/פרמיה/בונוס-הוכרו בפסיקה כתוספת שיש לקחת בחשבון בעניין פ"פ והודעה מוקדמת להבדיל מבונוסים או עמלות שניתנים על בסיס תפוקת עובדים ולא תפוקה אישית או כאשר מדובר בבונוס המותנה ברווחיות המעביד. כאשר תוספת ניתנת באופן פיקטיבי היא תחשב חלק מהשכר לצורך פיצויי פיטורים. למשל תוספת רכב למי שאין רכב. שווי שימוש או גילום שווי שימוש של ביגוד או מתנות הוכרו בפסיקה כתוספת ולא כשכר. הפסיקה קבעה גם שאם יוכח כי התשלום שכונה "אחזקת רכב" היה למעשה חלק מהשכר הרגיל של העובד שנעטף באיצטלה של החזר הוצאות רכב, ייחשבו אלה כשכר רגיל לצורך החישוב. יש לבחון את מלוא נסיבות המקרה הספציפי על מנת להעריך האם יש עילת תביעה טובה נגד המעסיק.