רועי

חישוב דמי הבראה

שלום, איך מחשבים דמי הבראה? אם לדוגמה התחלתי לעבוד במאי 2012, אז עד סוף דצמבר 2012 זה נחשב חלק יחסי מהשנה הראשונה או שעד מאי 2013 זה נחשב שנה מלאה (378X5)? והאם במידה ומגיע לי דמי הבראה כמה שנים אחורה, האם אני מחשב כל שנה לפי התעריף שלה ? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

דמי הבראה משולמים לעובד בותק של שנה אחת במפעל - 5 ימי הבראה מהשנה השניה ועד השנה השלישית לעבודה במפעל - 6 ימי הבראה מהשנה הרביעית ועד השנה העשירית לעבודה במפעל - 7 ימי הבראה מהשנה האחת עשרה ועד השנה החמש עשרה לעבודה במפעל - 8 ימי הבראה מהשנה השש עשרה ועד השנה התשע עשרה לעבודה במפעל - 9 ימי הבראה מהשנה העשרים ואילך לעבודה במפעל - 10 ימי הבראה לעובדים במשרה חלקית תשולם קצובת הבראה באופן יחסי לחלקיות המשרה. מחשבון לחישוב סכום דמי ההבראה בהתאם לותק שיעור משרה ומקום העבודה נמצא בקישור: http://www.hilan.co.il/calc/ConvalescencePayWizard.aspx

רועי

חידוד לשאלתי, אני עובד במקום ממאי 2012 ואני דורש עכשיו את דמי ההבראה שלא שולמו לי מתחילת עבודתי ועד היום. לצורך החישוב, האם ממאי 2012 ועד סוף דצמבר 2012 מדובר בשנה הראשונה (החלק היחסי ממנה כמובן) או שממאי 2012 ועד מאי 2013 מדובר בשנה הראשונה ? והאם כל שנה מחושבת לפי התעריף שלה? כלומר ב-2014 מדובר על 378 שח במגזר הפרטי ובשנים קודמות מדובר על פחות.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

ממאי 2012 ועד מאי 2013 מדובר בשנה הראשונה. כל שנה מחושבת לפי התעריף שלה.