ליאור

שהות בחו"ל בשכר

שלום, האם עובד אשר נדרש לטוס לחו"ל למספר ימים אמור לקבל שכר החל מהרגע שבו מגיע לשדה התעופה ועד חזרתו ארצה? או שמא זמן הטיסות והשהות הכללית בחו"ל מעבר לשעות העבודה היומיות, אינו מהווה פרק זמן כעבודה בשכר?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

עניין תגמול עבור עבודה בחו"ל הוא מורכב. ברוב המקרים, ענין זה מוסדר בהסכם העבודה. כמו כן, לרוב עובד שמתוכנן להיות בחול במסגרת עבודתו נכנס להגדרת עובד במשרת אמון שאינו זכאי לתשלום נפרד עבור שעות נוספות. לעיתים עבודה בחול מזכה בתשלום נוסף כמו למשל במקרה בו העובד מתוגמל לפי שעה. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי