לילי

פיטורי עובד ללא הצדקה עם התנגדות מנהלו האישי

שלום אני עובדת בחברה מזה 3 שנים, עובדת מצטיינת, עושה את עבודתה 100% ואף מעבר לכל הדיעות. לפניי 8 חודשים חזרתי לעבודה מחופשת לידה לאחר שסוכם ביני לבין המנהלת שלי שלא אעבוד יותר על 18 אלא עד 15 וחצי, לפניי 5 חודשים רציתי לעזוב לעבודה אחרת וסמנכל החברה קרא לי למשרדו ושכנע אותי להישאר ואמר שאקבל העלאה של 1000 שח וכמו כן קרן השתלמות של 7.5% מהמעסיק החל מהמשכורת הקרובה. מאז חלפו 5 חודשים וטרם הופקדו לי המשכורות וההפרשות המתאימות, פניתי למנהלת משאבי האנוש שבתחילה רמזה שהיא לא בטוחה שאקבל מה שהובטח היות והדברים הובטחו בע״פ והיא לא בטוחה שהמנכל יאשר אותן ולאחר מכן ( כנראה כאשר ראתה שיש לי sms כתוב מהסמנכל עם ההבטחות) זימנה אותי למשרדה והביאה לי מכתב בו כתוב שהחל מהמשכורת של נובמבר ההעלאה וקרן השתלמות יעודכנו ושבמשכורת פברואר יופקד לי הכסף רטרואקטיבית של החודשים שחלפו ( בלי ההפרשות המתאימות לקרן השתלמות) כמה ימים לאחר שקיבלתי את המכתב , הייתי ביום מחלה , באותו יום אחד הבכירים בחברה רצה שאשלח משהו במייל וסמנכל החברה ( אותו אחד שהבטיח את ההעלאה) חיפש אותי ונאמר לו שאני במחלה , כאשר אמר זאת לבכיר שהיה זקוק למייל הזה , הבכיר צעק על הסמנכל והתפתח ויכוח לא נעים ביניהם ,מה שהביא לכך שהסמנכל ניגש למנהלת שלי ואמר לה שנמאס לו שאנחנו חולות או בחופש ושהוא דורש שאתחבר לעבודה מהבית ואשלח את המבוקש. יום לאחר המקרה זומנתי לשימוע! בשימוע נאמר לי שזומנתי כי אני לא מאיישת את המוקד ושכנראה היתה אי הבנה כאשר אמרו לי שאני יכולה לשנות את שעות העבודה עד 15 וחצי. 8 חודשים מאז שחזרתי מחופשת לידה ומאות שיחות בהן עלה הנושא ואף לא פעם אחת שמישהו אמר לי או למנהלת שלי שיש אי הבנה ופתאום יש אי הבנה... בכל אופן בשימוע אמרתי שזה הזוי ולא נכון כי הנושא עלה בעבר ואפילו ביקשו ממני יום בשבוע עד 18 והסכמתי ואני מבצעת. שנשאל את המנהלת שלי בשימוע לדעתה היא אמרה בלי ספק שאני צודקת ושאני העובדת הכי טובה שהיתה לה אי פעם ושיש לי הספק של 4 עובדות ושזה פיטורים לא מוצדקים. שורה תחתונה הם אמרו שהם רוצים לפטר כי בעבר היו בנות שעבדו עד 18 והיום הן עזבו והם צריכים שאני אשאר עד 18 ואם אני לא יכולה אז ביי.... מה גם שהסמנכל בעצמו אמר שאין ויכוח שאני עובדת מעולה וזו הסיבה היחידה לפיטורים, היתכן ששבוע לפניי כן נתנו לי מכתב העלאה ונאמר לי שאני מקבלת את ההעלאה כהערכה לעבודתי המעולה וכעת מפטרים אותי עם תירוץ עלוב בגלל שהסמנכל קיבל על הראש מאחד הבכירים ואני הייתי חולה ?!?!?! מה גם שבכלל לא רצו לזמן את המנהלת הישירה שלי לשימוע כי ידעו שהיא לא תשקר עבורם ושאין הצדקה לפיטורים ואני זו שדרשתי שהיא תהיה נוכחת , אשמח לתשובה בהקדם

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

מומלץ לפנות ליעוץ משפטי פרטני ולעשות בחינה מלאה של נסיבות המקרה הספציפי לרבות נסיבות הפיטורים ואופן ביצוע השימוע על מנת לבחון האם קמה עילת תביעה נגד המעסיק בנסיבות המקרה.