יפית

עבודה בזמן פנסיה

שלום רב אני גימלאית בת 69 מקבלת פנסיה בסך 8200₪ וביטוח לאומי 3000₪. עד כה עבדתי עבודה חלקית וקבלתי 2000₪ בחודש והכל היה בסדר.עכשיו ביקשו ממני לעבוד יותר ואשתכר 3500₪. האם הגידול בשכרי יפגע בגובה הפנסיה או בגובה הגימלה מביטוח לאומי? כמה מותר לי להשתכר בלי לפגוע בזכויותי ? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

הזכות לקבלת פנסיה תלויה בהוראות ההסדר הפנסיוני: תקנון קרן הפנסיה או הפוליסה. ככלל הזכות לקצבת זקנה קמה לאחר סיום יחסי עובד ומעביד בעקבות פרישה לגמלאות. לכן אין זכות לקבל קצבת זקנה כל עוד ממשיכים לעבוד באותו מקום עבודה. יחד עם זאת במקרים מסוימים, בהתאם להסדר הפנסיוני, אפשר לפרוש לגמלאות לקבל קצבת זקנה ולהיות מועסקים מחדש אצל אותו מעביד או אצל מעביד אחר. עובד המגיע לגיל פרישה זכאי לפיצויי פיטורים. אולם, משיכת הפיצויים כסכום חד פעמי בגיל פרישה עשוייה לפגוע בקצבת הזקנה. עובד המועסק לאחר גיל פרישה חובה זכאי לקבל הפקדה פנסיונית כל עוד הוא אינו מקבל קצבה, למעט קצבאות וגמלאות מהמוסד לביטוח לאומי. לעניין הזכאות לקבלת גמלת זקנה מביטוח לאומי- כיון שהגעת לגיל הזכאות- תהיי זכאית לקבל קצבה ללא קשר להכנסותיך. לעניין הפנסיה-נדרשים נתונים נוספים על מנת להשיב על שאלותיך, לרבות מסמכי פנסיה ותלושי שכר. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי בנושא.