אלי

הנתבע לא התייצב לדיון שנקבע בבית הדין

שלום, אשמח אם תגידו לי מה התסריטים האפשריים ואיך מתקבל המצב הבא: לדיון שנקבע בבית הדין המעביד הנתבע פשוט לא הגיע. והרשם המכובד לאחר איזה מחצית שעה שהמתנו אמר שאני יכול ללכת הביתה והוא יעלה את התיק לשופט ואני אקבל הודעה מבית הדין מה הלאה. אשמח להסבר מה יכול לקרות כעת. תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

תקנה 157 לתקנות סדר דין אזרחי קובעת כדלקמן: אי התייצבות לדיון 157. בתאריך שנקבע לדיון או לדיון נדחה, ינהגו כך: (1) נמסרה על הדיון הודעה כראוי ואיש מבעלי הדין לא התייצב, רשאי בית המשפט, בכפוף לתקנות אלה, לדחות את הדיון למועד אחר, או למחוק את התובענה; (2) התייצב התובע, ואילו הנתבע לא התייצב לאחר שנמסרה לו הודעה כראוי, רשאי התובע להוכיח את תביעתו עד כמה שחובת הראיה עליו, ואז יהא זכאי לסעד המבוקש ולכל סעד מתאים אחר; (3) התייצב הנתבע ואילו התובע לא התייצב לאחר שנמסרה לו הודעה כראוי, רשאי בית המשפט, לפי בקשת הנתבע, למחוק את התובענה או לדחותה; הגיש הנתבע תביעה שכנגד, רשאי הוא להוכיח אותה עד כמה שנטל ההוכחה עליו, ואז יהא זכאי לסעד המבוקש ולכל סעד מתאים אחר.