שגיב

התיישנות תביעת הלנת שכר

שלום רב, הועסקתי בחברה כחמש שנים ובכל התקופה הזו שכרי תמיד שולם רק לאחר שבועיים מהיום הקובע, האם הנני יכול לתבוע הלנת שכר על חמש השנים בהן הועסקתי? בתודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

המועד לתשלום משכורת חודשית הוא ה-1 לכל חודש. עובד ששכרו שולם באיחור מעל 9 ימים (10 בחודש ואילך) זכאי לפיצויי הלנת שכר שהם 20% על השבוע הראשון של האיחור ועוד 10% לכל שבוע נוסף, אלא אם האיחור בתשלום נבע מטעות כנה או חילוקי דעות של ממש. לפיצויי הלנת שכר יש תקופת התיישנות מיוחדת לפי סעיף 17א בחוק הגנת השכר. 1.אם השכר לא שולם כלל, הזכות לפיצויי הלנת שכר תתיישן תוך שנה מהיום שבו רואים את השכר כמולן (היום התשיעי שלאחר המועד לתשלום). 2.אם השכר שולם באיחור, הזכות לפיצויי הלנת שכר תתיישן תוך 60 ימים מיום שהעובד קיבל את השכר, אולם בית הדין האזורי לעבודה רשאי להאריך את התקופה של 60 ימים לתקופה של 90 ימים. 3.הלנה שחוזרת על עצמה- אם הלין המעסיק את שכרו של העובד, או חלקו, 3 פעמים בתקופה של 12 חודשים רצופים שבתוך 3 השנים הרצופות שלאחר יום תשלום השכר שבו קשור הפיצוי, תהא תקופת ההתיישנות 3 השנים האמורות.