מוטי

משיכת כספי פנסיה

תודה על תשובתך המהירה, יש לי בעבודה פנסיה תקציבית וגם צוברת, האם בהגיעי לגיל פנסיה דהיינו גיל 67 זכותי למשוך את כל הכספים? ושוב תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

הזכות לקבלת פנסיה תלויה בהוראות ההסדר הפנסיוני: תקנון קרן הפנסיה או הפוליסה. ככלל הזכות לקצבת זקנה קמה לאחר סיום יחסי עובד ומעביד בעקבות פרישה לגמלאות. עובד המגיע לגיל פרישה זכאי לפיצויי פיטורים. אולם, משיכת הפיצויים כסכום חד פעמי בגיל פרישה עשוייה לפגוע בקצבת הזקנה. קבלת החלטות לגבי הסדר פנסיוני כרוכה בשיקולים אישיים רבים המשפיעים על התוצאה. להחלטות של עובד בקשר עם ההסדר הפנסיוני שלו משמעות כבדה מבחינה כספית. החלטה שגויה יכולה לגרום נזקים כספיים עצומים לפנסיה. לכן יש לקבל ייעוץ משפטי או ייעוץ פנסיוני מיועץ בלתי תלוי לגבי אופן מימוש הזכויות הפנסיוניות.