שי

קה"ש

שם תוכן הודעה:שלום, מכרה שלי עובדת כאחראית ניקיון בחברה קבלנית. ע"פ צו ההרחבה והסכם הקיבוצי התחילו להפריש מחודש שעבר כספים לקה"ש. מבדיקה שביצעה לאחר ההפרשה הראשונה הסתבר שההפרשה (הן של המעסיק והן שלה) הינה משכר המינימום  (שבהסכם צו ההרחבה) ולא מהשכר הבסיס שלה שהוא כפול מכך. מהחברה נמסר שע"פ צו ההרחבה זה כך צריך להיות ולא משכר הבסיס האמיתי שלה. האם כך הדבר?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

צו ההרחבה בענף הניקיון קובע כדלקמן: הפרשת המעסיק - 7.5% מהשכר המחושב לפי סעיף 5 לעיל וכן מדמי ההבראה; הפרשת העובד - 2.5% מהשכר המחושב לפי סעיף 5 לעיל וכן מדמי ההבראה, אשר ינוכו ממשכורתו. סעיף 5 לצו ההרחבה קובע כדלקמן: תעריף שעתי/שכר חודשי (א) עובד בשכר, יהיה זכאי לתעריף שעתי בגובה 24.98 שקלים חדשים (ב) עובד המועסק במשרה מלאה יהיה זכאי לשכר חודשי בגובה 4,646.25 ש"ח , עובד המועסק במשרה חלקית, יחושב השכר החודשי יחסית לחלקיות משרתו. (ג) אחראי ניקיון בשכר, יהיה זכאי לתעריף שעתי בגובה 26.09 שקלים חדשים (ד) אחראי ניקיון המועסק במשרה מלאה יהיה זכאי לשכר חודשי בגובה 4,852.75 ש"ח, אחראי ניקיון המועסק במשרה חלקית, יחושב השכר החודשי יחסית לחלקיות משרתו. (ה) התעריף השעתי והשכר החודשי, כאמור לעיל, יעודכן בהתאם לעדכוני השכר בהסכמים שבין המדינה לבין ההסתדרות ואשר מוחלים על עובדי ניקיון ושמירה במדינה כמזמינת שירות.

שי

תודה. האם משתמע מהכתוב שלמרות שהשכר הבסיס שלה גבוה מהמצויין בסעיף 5 (4852 ₪ ) אז זה חוקי שהפרשות בפועל מתייחסות לשכר הנמוך ולא לשכר הגבוה (מה שפועל)?