עילי

חוזה עבודה- בונוס שנתי

שלום רב, אני עובד במקום עבודה כשנתיים וחצי. אני מקבל שכר בסיס גלובלי ועקב בקשה שלי לעלות את השכר, המעסיק החליט להביא לי מענק שנתי המתחלק לכל חודש (סכום של 1500שח כל חודש תוספת לשכר). אני מעוניין לעזוב את עבודתי בקרוב והבנתי שחתמתי על חוזה שאומר שאם אני עוזב לפני שהשנה מסתיימת (יולי) אני צריך להחזיר את כל המענק שניתן לי מתחילת השנה. כלומר, 1500 שח שניתנו לי מיולי (מאותו זמן בו חתמתי על החוזה החדש) בכל חודש עד היום. זה יוצא הרבה כסף! האם חוקית ניתן לעשות דבר כזה?? אם זה אכן חוקי האם לוקחים את הכסף מהמשכורת שלי? האם יכולים לקחת מקרן הפיצויים שלי (כי רוב הסכיויים שצריך 2 משכורות לכסות סכום כזה) תודה מראש!

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

ככלל אסור לנכות משכר העובד כספים שאין היתר מפורש בחוק הגנת השכר לנכותם. יחד עם זאת יכול להיות שהמעביד יבחר לנכות סכומים מהשכר על יסוד הסכמת העובד למרות האמור לעיל. יש לבחון את נסיבות המקרה הספציפי לרבות הסכם העבודה מול המעסיק על מנת להעריך האם בנסיבות העניין בית הדין יתן תוקף להסכמה של העובד להחזיר כספים שקיבל כשכר.