הדס

פיצויי פיטורין

התחלתי עבודה ב1.7.2007. עבדתי שנה וחצי מלאות ובתחילת שנת 2009 יצאתי ללימודים פעם בשבוע.. ככה במשך ארבע שנים.. במשך השנים לקחתי פעם אחת חופשה ללא תשלום של חודש ושלושה שבועות ועוד פעם אחת חופשה של שלושה שבועות. באמצע שנת 2013 כבר היה לי רצף עבודה. פיטרו אותי בתאריך 6.10.2014 הייתי עובדת על בסיס חודשי.. כיצד פיצויי הפיטורין שלי אמורים להיות מחושבים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

תקנה 7 לתקנות פיצויי פיטורים (חישוב הפיצויים והתפטרות שרואים אותה כפיטורים), תשכ"ד-1964, קובעת כי "עבר עובד מעבודה מלאה לעבודה חלקית או מעבודה חלקית לעבודה מלאה, יחושב שכרו האחרון לגבי כל אחת מתקופות העבודה לפי שכרו ערב פיטוריו באופן יחסי למידת החלקיות של עבודתו". אין חשיבות לשכר בפועל בתקופה הראשונה, אלא רק לשכר האחרון מתואם להיקף המשרה, בכל תקופה.

הדס

אתה יכול להגיד לי איך אני עושה את החישוב .. לפי שעות שעבדתי? או לפי ימים? איך מחשבים את החלקיות משרה? דוגמה לא עבדתי 8.3 שעות כל יום..