נעמה

הפרת הסכם עבודה עקב מעבר משכירה לעצמאית

שלום, אני עובדת כשכירה (תשלום בתלוש משכורת) כמדריכת ריקוד במרכז קהילתי. אני חתומה על חוזה עבודה לעובד ששכרו משתלם כחלק מהפידיון. בחוזה רשום את הסעיף הבא: "במשך כל תקופת ההתקשרות וכן במשך שנה אחת לאחר סיומה מתחייב/ת העובד/ת שלא להעביר תלמידים ולא להפעיל בין בעצמו/ה ובין באמצעים אחרים פעולות מן הסוג שביצע/ה במסגרת התקשרות זו, בתחום היישוב או הרשות בו פועל המרכז". האם סעיף זה חוקי ואינו נוגד את חופש העיסוק? דהיינו אם אני רוצה להתפטר ממקום זה ( וככתוב בחוזה בסעיף אחר להודיע מראש-חודש לפני עזיבתי) ולפתוח לאחר כמה חודשים עסק באותו מיקום, בו אלמד ריקוד האם זה חוקי? כמובן שלא אפנה ללקוחות של המרכז הקהילתי בדיוור ישיר אלא יהיה פירסום מקיף כולל את כל האיזור. אני מעוניינת לעבור להיות עצמאית באותו מיקום גיאוגרפי מספר חודשים אחרי, האם אני יכולה? או שאסור לי מבחינה חוקית? נוסף, האם המרכז הקהילתי יכול לתבוע אותי על פתיחת מקום עצמאי באותו איזור? מאוד אודה לתשובתכם המהירה נעמה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

לעיתים רחוקות אוכפים בתי הדין לעבודה תנאים הקובעים הגבלה על חופש העיסוק לכן, בדרך כלל, רשאי עובד להמשיך ולעסוק בעיסוקו לאחר הפסקת עבודתו אצל המעביד גם באופן עצמאי וגם עבור מעביד אחר. לעומת זאת, זכותו של המעביד להגנה על סודותיו. לכן אסור לעובד לעשות שימוש במידע שקיבל במהלך עבודתו לרבות רשימת לקוחות ו/או ספקים של המעביד הקודם. גם אם בנסיבות מסוימות הגבלת העיסוק מוצדקת ההגבלה צריכה להיות במידה ראויה הן מבחינת משך הזמן והן מבחינת היקפה.