מיכל

דרישת ציוד ע״י המעסיק

נתקלתי בסיטואציה שלא ניראת לי חוקית.... המעסיק הסכים לקבל אותי לעבודה בתנאי שיש ברשותי מחשב נייד למען ביצוע העבודה הנדרשת ממני. כשמחיתי הוא אמר כי יסופק לי מחשב ע״י החברה רק לאחר חודשיים בהם אני נדרשת להביא עימי מחשב נייד שבבעלותי למשרד יום ביומו. שוב, הקבלה שלי לעבודה מותנת אך ורק באספקת מחשב נייד. אני מאוד מעוניינת בתפקיד אבל זה לא נראה לי הגיוני... אין איזה חוק שאוסר על המעסיק לדרוש דבר שכזה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

ככלל המעסיק הוא זה שנדרש לספק לעובד את כל הציוד הנדרש לביצוע העבודה. חוק שוויון הזדמנויות בעבודה אוסר אפלית עובד או דורש עבודה מחמת מינם, נטייתם המינית, מעמדם האישי, הריון, טיפולי פוריות, טיפולי הפריה חוץ-גופית היותם הורים, גילם, גזעם, דתם, לאומיותם, ארץ מוצאם, השקפתם, מפלגתם או שירותם במילואים, קריאתם לשירות מילואים או שירותם הצפוי בשירות מילואים.

מיכל

אני יודעת שככה נהוג אבל וככלל זו אחריותו, אך בכל זאת הוא מציב לי את המחשב כאולטימטום. מותר לו לעשות את זה? אין חוק שמונע ממנו לדרוש ציוד שבבעלותי?...