בתיה

חישוב דמי פיטורין

המשכתי לעבוד (בלית בררה לא היה לי משו אחר) לאחר הרעת תנאים שהיו לפני 6 חודשים (הורדה בשעות) וכעת פוטרתי סופית. ממתי מחושבים דמי הפיצויים? הם טוענים שזה שהמשכתי לעבוד נחשב להסכמה להרעת התנאים ולכן מחושבים מעכשיו לאחורה, זה מוריד לי מהממוצע. האם הם צודקים? או שצריך לחשב מלפני ההרעת התנאים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

חוק פיצויי פיטורים קובע כי עובד שהשתנו לרעה תנאי עבודתו או שתנאי עבודתו הם כאלה שלא ניתן לדרוש ממנו להמשיך לעבוד בתנאים אלה, לרבות במקרה של הפרת זכויות העובד, רשאי להתפטר ולהיחשב כמפוטר.תהליך קבלת ההחלטות לקראת החלטה על סיום עבודה או במקרה של חשש מפיטורים משפיע מאוד על זכויות העובד במהלך סיום עבודתו. לכן חשוב מאוד לקבל ייעוץ משפטי טרם קבלת ההחלטות הנוגעות לסיום העבודה.עפ"י סעיף 11(א) לחוק פיצויי פיטורים, אם עובד התפטר מחמת הרעה מוחשית בתנאי עבודה, או מחמת נסיבות אחרות שביחסי עבודה שבהן אין לדרוש ממנו כי ימשיך בעבודתו, התפטרותו תזכה אותו בפיצויי פיטורים (אם העובד בעל וותק של שנה ומעלה בעבודה). על עובד להעמיד את המעביד על כוונתו להתפטר עקב הרעה בתנאי עבודה בטרם יתפטר מעבודתו, ולאפשר למעביד לנסות לתקן את ההרעה, כאשר מדובר בנסיבות שבידי המעביד לשנותן(ד"מ 361448/99 בן אליער מאיר נ. ק.ל.א סחר והנדסה בע"מ). במקרה שבו הסיכוי שההרעה המוחשית בתנאי העבודה תבוטל הוא מזערי, לא מוטלת על העובד חובת להתרות בפני המעסיק על כוונתו להתפטר. בע"ב 7855/07 שי גלד נ' ג. ג. אולפני ישראל ירושלים בע"מ (ניתן ביום 5.1.2009).במידה ויעבור זמן ארוך יותר מזמן סביר הדרוש בשביל העובד כדי להתייעץ ולשקול את המצב יכול שיראו זאת כהשלמה.מומלץ לפנות לייעוץ משפטי פרטני בנושא.