אולג

הלנת שכר?

שלום רב, בתחילת אוקטובר התחלתי לעבוד אצל מעסיק חדש. עבדתי במשך 4 ימים ולאחריהם עזבתי, שכן העבודה לא הייתה לרוחי ובהתאם למה שסוכם איתי עליו. חשוב לציין כי לא נחתם חוזה עבודה לפני תחילת העבודה וכן לא במהלך 4 הימים שבהם עבדתי. כמו כן לא מולא טופס 101. לאחר שעזבתי, הובטח לי ע"י המעסיק כי הכסף ישולם לי תוך מספר ימים. מאז החל למעשה מסע בעקבות הכסף שמגיע לי. ב10 לנובמבר המשכורת לא שולמה, למרות שהובטח ע"י המעסיק שיעשה זאת. באמצע נובמבר, ב15 לחודש, לאחר שיצרתי עימו קשר שוב, ביקש המעסיק שאגיע למלא טופס 101 ולאחר שעשיתי זאת, הובטח לי שתוך יום יומיים יכתבו לי צ'ק. הדבר, באופן מפתיע, לא קרה. מאז, מספר פעמים הובטח לי כי "הצ'ק יהיה מוכן בחמישי.... הצ'ק יהיה מוכן בראשון... הצ'ק לא פה" עד שלבסוף, נאמר לי ב4/12 כי הצ'ק עם תלוש השכר יהיה מוכן ב9/12. רציתי לשאול האם ניתן לתבוע את המעסיק על הלנת שכר? אמנם מדובר ב4 ימי עבודה בתחילת אוקטובר אך הם ישולמו לי (אולי) רק ב9/12.. כמו כן, האם העובדה שעבדתי ללא חוזה וללא 101 אמורה להשפיע? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

המועד לתשלום משכורת חודשית הוא ה-1 לכל חודש. עובד ששכרו שולם באיחור מעל 9 ימים (10 בחודש ואילך) זכאי לפיצויי הלנת שכר שהם 20% על השבוע הראשון של האיחור ועוד 10% לכל שבוע נוסף, אלא אם האיחור בתשלום נבע מטעות כנה או חילוקי דעות של ממש. העסקה ללא חוזה לכשעצמה אינה מצדיקה את האיחור בתשלום השכר.