גיל

דמי הבראה

המשך לעזרתכם כיצד עלי לפעול, שלום רב, אני הועסקתי בחברת כח אדם מסוימת החל מ-אוגוסט 2012 ועד יוני 2013 (9 חודשים), בגלל שחברת כח אדם הפסידה במכרז והוחלפה החברה בחברת כח אדם אחרת, החברה החדשה לקחה על עצמה את המשך הותק בעבודה המשך צבירת כספי הפיצויים במקרה פיטורין והמשך שכאות לדמי הבראה.(לפחות כך נאמר לי) המשכתי את עבודתי (כמובן באותו מקום) מיוני 2013 ועד מרץ 2014 (10 חודשים) ןהחלטתי להתפטר. בתלוש שכר הראשון שקיבלתי מחברת כח אדם החדשה הותק אכן המשיך אך חודש לאחר מכן הוא התאפס והתחיל מחדש, כששאלתי מה פשר הדבר, אמרו לי "ככה זה אתה הרי חדש אצלנו אבל הפיצוי פיטורין ודמי ההבראה ממשיכים להצטבר" לפי בירוריי הבנתי שהנני זכאי לדרוש את תשלום דמי ההבראה לאור העובדה שמעולם לא קיבלתי אותם... עבדתי סה"כ שנה ו-7 חודשים במקום העבודה אך מעולם לא קיבלתי דמי הבראה. יש לציין שדיברתי עם המשרדים הראשיים ונאמר לי שהם יבררו עם העורך דין שלהם – ומעולם לא חזרו אליי... עברו כמה חודשים ופיקססתי מכתב בדרישה לתשלום דמי ההבראה ושוב ללא מענה. מהו ההליך שעלי לעשות על מנת לקבל את דמי ההבראה ? איך מגישים תביעה כנגד החברה? יש גופים שיכולים לייעץ ללא תשלום לגבי ההליך ? בהגשת התביעה איך אני יודע כלפי מי אני מגיש את התביעה (כלומר: שם פורמלי) פשוט להתקשר לשאול ? יש צורך בעורך דין לתביעה שכזו, שכן זו תביעה של בסך הכל 2000 ש"ח (פחות או יותר) ? מה עלות של עורך דין לתביעה שכזאת? סליחה על החפירה, אני פשוט לא יודע כיצד עלי לפעול תודה רבה, גיל.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

בנסיבות המתוארות יש לכאורה הפרת הדין מצד המעסיק. אם הדבר נעשה לגבי כל העובדים בחברה. יש 3 דרכים עיקריות להתמודד מול המעביד: (א) העובדים רשאים להתאגד (מומלץ לפנות לסיוע משפטי לשם כך. (ב) ניתן להגיש תביעה ייצוגית נגד המעביד, אפילו על ידי עובד שכבר סיים עבודתו. (ג) בנסיבות של הפרת חוקי העבודה מומלץ לפנות בתלונה למשרד התמ"ת. ניתן לעשות זאת בכתובת זאת: http://www.moital.gov.il/cmsTamat/SendMail.aspx#form מומלץ לפנות לייעוץ משפטי בנושא.