ללא

פיצויים בהתפטרות עקב מעבר עיר

שלום, לפני כחודשיים התפטרתי מעבודתי עם ותק של שנתיים, וזאת בעקבות תחילת לימודי תואר ומעבר עיר במרחק של כ100 ק"מ ממקום עבודתי. נאמר לי שלא מגיעים לי פיצויי פיטורין אבל קראתי שבנסיבות כשלי כן מגיעים לי פיצויים. מה הנכון? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

סעיפו הראשון של חוק פיצויי פיטורים קובע כי הזכאות לפיצויי פיטורים קמה לעובד עת השלים הוא את שנתו הראשונה במקום העבודה. עובד אשר מועסק במקום עבודה במשך שנה, או עובד עונתי אשר עבד במשך שתי עונות במשך שנתיים ברציפות, זכאים לפיצויים במקרה של פיטורים. עם זאת, הפסיקה והחוק מכירים בזכאותו של עובד אשר לא עומד בתנאי סף אלו לפיצויים. פיצויים אלו מגיעים לעובד, למשל, כאשר הוא מפוטר לאחר 11 חודשים או במקרים בהם הוא מתפטר מסיבות שאינן תלויות בו. התפטרות המזכה בפיצויים קרויה בעגה המשפטית – "התפטרות בדין מפוטר". אחד מהסיטואציות הקבועות בחוק פיצויי פיטורים ומזכות בפיצויים מתייחסת להתפטרות עקב מעבר מגורים. עם זאת, מדובר במעבר למקום מגורים מרוחק עקב נישואין באם התמלאו ארבעת התנאים - א. העתקת מקום המגורים למקום בישראל. ב. מקום המגורים החדש הוא מקום בו התגורר טרם הנישואין בן הזוג. ג. המרחק בין מקומות המגורים הוא 40 ק"מ ומעלה. ד. המרחק ממקום המגורים החדש למקום העבודה הרגיל גדל. קיים צורך בכוונה להישאר באותו מקום תקופה מסויימת, מעבר להישארות חולפת וארעית. בהנחה והמעבר לא היה עקב נישואין, הרי שאינו מזכה אותך בפיצויי פיטורים, כאמור.