אסנת

תאונת עבודה של דווחה

בעלי עבד במסגרייה של אבא שלו ז"ל ושותף , ופוטר בסוף שנת 2012 .בשנת 2004 עבר תאונת עבודה שלאחריה לא עבד כ 4 חודשים וחזר לעבוד במשרד ולא בהרכבות , המשכורת ירדה ותאונת העבודה לא דווחה , מאותו הארוע ועד היום הוא סובל מפריצת דיסק . האם ניתן לעשות משהו למרות השנים שעברו ? מה הדין לגבי מעביד שלא דיווח על תאונת עבודה ? תודה ובהצלחה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

לפי חוק, עובד שנפגע במהלך עבודתו זכאי לפיצוי כספי באם התמלאו שני תנאים; הראשון, חייב להיות קשר מובהק בין אירוע התאונה ובין מקום העבודה. השני, חייב להתקיים קשר סיבתי בין התרחשות התאונה ובין הנזק הגופני ו/או הנפשי ממנו סובל הנפגע. כדי לקבל הכרה כנפגע תאונת עבודה ולממש את הזכויות הרפואיות והכספיות כתוצאה ממנה, הנפגע נדרש להגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי ובמקביל לתבוע את הגורם האחראי לתאונה – המעסיק או כל גורם אחר שבגללו התאונה התרחשה. להלן שני ההליכים המשפטיים העיקריים: .הליכים מול מוסד לביטוח לאומי - הליך הטיפול בתביעה מול המוסד לביטוח לאומי כולל הגשת תביעה להכרה באירוע כתאונת עבודה ולתשלום משכורת בגין היעדרות מהעבודה של עד 90 יום מהתאונה ותביעה לקביעת דרגת נכות מעבודה, הכנת חוות-דעת רפואיות בתחומי הפגיעה השונים, ייצוג בוועדות הרפואיות בליווי עורך-דין מקצועי ומיומן ממשרדנו, בחינת החלטות הוועדה הרפואיות באמצעות מומחים רפואיים, הגשת ערעורים לוועדה הרפואית לעררים (במידת הצורך) והגשת ערעורים אל בית-הדין לעבודה במידה ונדרש. 2.הליכים משפטיים מול הגורם האחראי לפציעה בתאונת העבודה (כגון מעביד או צד שלישי כלשהו) - על-פי פקודת הנזיקין הליך הטיפול בתביעה מול הגורם האחראי לנזק כולל איתור חברת הביטוח של אותו גורם, הכנת חוות-דעת רפואיות בתחומי הפגיעה השונים, הכנת חוות-דעת בתחומי הבטיחות והגשת תביעה לבית המשפט וניהולה. על פי רוב, תביעות נזיקין, כולל אלו המוגשות בעקבות פגיעה בתאונת עבודה, מתיישנות בחלוף תקופה של 7 שנים מיום התאונה. כלומר, לפי החוק על הנפגע להגיש תביעה בגין נזקיו לא יאוחר מ-7 שנים מיום קרות התאונה.אולם, ישנם מספר חריגים לכלל זה אשר בהתקיימם, תוארך תקופת התיישנות התביעה הרגילה. על מנת להשיב על השאלה בהרחבה נדשרת בדיקה מקיפה של המסמכים שברושתך ונתונים נוספים. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי בנושא.