שרה

התניה על הודעה מוקדמת

שלום, האם חוזה שנחתם בין עובד למעביד, הקובע מתן הודעה מוקדמת של 50 ימי עסקים הוא חוקי במקרה שהעובד מבקש להתפטר בטרם חלפו 50 הימים? או שמאחר שמדובר בסעיף שהוא לרעת העובד הוא לא חוקי (כיוון שלא ניתן להתנות על חוקי העבודה במקרים שהם לרעת העובד)? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

חוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות, התשס"א – 2001 קובע את מספר ימי ההודעה המוקדמת שיש ליתן בפיטורים ובהתפטרות. בית הדין לעבודה קבע בשורה של פסקי דין, כי התנאים הקבועים בחוק הודעה מוקדמת הינם תנאים קוגנטיים, כלומר: תנאים שלא ניתן להתנות עליהם בהסכם. ולפיכך, תניה מסוג זה, קרי מתן הודעה מוקדמת של 50 ימי עסקים- בטלה, ועל העובד ליתן הודעה מוקדמת כקבוע בחוק בלבד. ראה עב(ת"א) סי.אל.אס אוברסיז נ' גולשטיין ודמ 6700/04 לוי יניב כפיר בטחון ומיגון בע"מ.