דינה

הרעלת תנאי עבודה

7 שנים אני עובדת מבקרת איכות באותו מקום עבודה 3 משמרות, עד היום היו משלמים לי עבור משמרת לילה שמתחילה מ22.00 עד 6.00 , 9 שעות של 150% ושעה 1 ו28 דקות של 100 % ( שעות רגילות ). הוחלט שהייתה טעות ובהמשך לא נקבל עבור שעה 1 ו28 דקות של 100% ושעה 1 של 150% . ולפעמים שהינו עובדים ביום חמישי חלק מהמשמרת הינו מקבלים עבור משמרת מלאה של שעות לילה וכבר חודשיים משלמים לנו רק עבור 6 שעות לילה ו2.30 שעות רגילות של 100 %. האם כל המהפך הזה חוקי ? האם יכולים לבקש מאיתנו לחתום חוזה חדש? תודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

לא ניתן להבין מנתוני השאלה האם קיימת הפרת דין מצד המעסיק. ככלל, חוק פיצויי פיטורים קובע כי עובד שהשתנו לרעה תנאי עבודתו או שתנאי עבודתו הם כאלה שלא ניתן לדרוש ממנו להמשיך לעבוד בתנאים אלה, לרבות במקרה של הפרת זכויות העובד, רשאי להתפטר ולהיחשב כמפוטר. כאשר מתפטר עובד בטענה להרעת תנאים או דרישה להמשך עבודה בתנאים לא סבירים, עליו לתת הזדמנות למעביד לתקן את ההרעה או את המצב הנטען ואם לא תוקן, על העובד להוכיח זאת על מנת להיות זכאי לפיצויי פיטורים. על כן, יש לבחון כל מקרה לגופו ולפי הנתונים הספציפיים לקבל החלטה נכונה. תהליך קבלת ההחלטות לקראת החלטה על סיום עבודה או במקרה של חשש מפיטורים משפיע מאוד על זכויות העובד במהלך סיום עבודתו. לכן חשוב מאוד לקבל ייעוץ משפטי טרם קבלת ההחלטות הנוגעות לסיום העבודה.