מורן עובד

תשלום נסיעות

עקב מקום מגורי במודיעין אני נדרשת לקחת שתי אוטובוסים על מנת להגיע לעבודה {גבעתיים} החברה משלמת חופשי חודשי על אוטובוסים ממודיעין לתל אביב ועל הנסיעות מתל אביב לגבעתיים היא לא משלמת כי היא מאפשרת שאטלים . שעות המשמרת שלי לא תואמות לשאטלים ולכן אני נוסעת באוטובוס נוסף. והחברה החליטה לזכות אותי על חודש אחד בחופשי חודשי כי הם סופרים מרגע ההצהרה. בנוסף לאחרונה עברתי לתפקיד זמני באותו הבניין וחתמתי על כך שתנאי השכר שלי נשארים זהים לקיימים אך החברה החליטה שלא לשלם לי על הנסיעות כי עברתי תפקיד . האם אין מחובתה של החברה לשלם לי על הנסיעות של האוטובוס השני ? האם זה מרגע ההצהרה?? ואם עברתי לתפקיד זמני אם אותם תנאים האם זה תקין להוריד לי את תשלום הנסיעות ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

ככלל, על פי צו הרחבה כללי במשק, עובד זכאי להחזר הוצאות עבור נסיעות לעבודה ובחזרה, במחיר המינימלי שניתן לבצע נסיעה זאת בתחבורה ציבורית ועד תקרה של כ-26.40 ₪ ליום עבודה. הפסיקה קבעה כי עובד זכאי להוצאות נסיעה אם המרחק מביתו לעבודה עולה על 500 מטר (חצי קילומטר). על מנת לבחון האם בנסיבות העניין קיימת הפרת דין מצד המעסיק בקשר עם תשלום עבור נסיעות יש לפנות לייעוץ משפטי שיבחן את נסיבות המקרה הספציפי.