דפנה

מספר חודשי עבודה וזכאות לדמי לידה מלאים

שלום, התחלתי לעבוד ביום העבודה האחרון של פברואר 2014 (לאחר שלא עבדתי מספר שנים כי הייתי עם ילדיי הקטנים בבית). בעבודה שאלו אותי אם זה בסדר שיכניסו את השעות האלו לשכר של חודש מרץ. בלי לדעת שיש לזה השלכות נוספות (למעט שאקבל את שכרי על שעות אלו חודש לאחר מכן) - אמרתי בסדר. וכן החתימו אותי על טופס 101 בתחילת מרץ. בסוף נובמבר ילדתי. וכשבדקתי את הזכאות שלי לדמי לידה ראיתי שאם עבדתי 9 חודשים - מגיע לי חצי מהדמי לידה ואם עבדתי 10 חודשים מגיעים לי דמי לידה מלאים. פניתי למעסיק ובקשתי שיסדרו את הרישום מאחר ובפועל עבדתי מבחינת זכאותי לדמי לידה - 10 חודשים. המעסיק בדק עם החשב שכר ואמר שאין באפשרותו לתקן את הרישום ולכן אקבל רק חצי מהדמי לידה. האם באמת לא ניתן לתקן זאת? מה עלי לעשות בכדי לקבל דמי לידה מלאים? תודה מראש, דפנה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

מומלץ לפנות לייעוץ משפטי על מנת לבחון את נסיבות המקרה הספציפי לרבות השאלה האם התנהלות המעסיק באופן רישום תקופת העסקה יצרה נזק בתשלום דמי הלידה על ידי המוסד לביטוח לאומי.

דפנה

תודה רבה