י.ש

שימוע בעבודה

שלום, אני עובדת כאשת מכירות בחברה מה-1 בינואר השנה. בריאיון העבודה שלי סיפרתי שאני מקימה עסק במקביל והתקבלתי . בשבוע שעבר, פרסמתי בטעות בפייסבוק של החברה את העסק שלי, שאגב, לא מתחרה בחברה שבה אני עובדת כי מדובר במשהו אחר לחלוטין, ולפני שהספקתי למחוק את הפרסום קיבלתי טלפון מהמנהל שלי שזימן אותי לשימוע. בשימוע הוא אמר לי שמה שעשיתי הוא פלילי ושיש לי שתי אפשרויות, לחתום לו על טופס שאני סוגרת את העסק או ללכת הביתה . סירבתי לחתום על הטופס ובסיום השימוע הוא הסביר לי שעפ״י החוק אסור לו לתת לי תשובה אם אני מפוטרת או לא, שהתשובה תהיה בעוד יומיים, אבל הוא לקח ממני את הרכב של החברה ואת כל הציוד של החברה ושלח אותי הביתה. יש לי כמה שאלות: 1. האם מה שעשיתי הוא באמת פלילי והוא יכול לתבוע אותי על כך? 2. חסרים לי שבועיים להשלמת השנה, האם מגיעים לי פיצויים והבראה ואם כן, האם הוא יכול לא לשלם לי בגלל הפרסום הזה ? 3. האם זה חוקי לשלוח אותי הביתה לפני שבפועל פוטרתי? תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

פיטורים הוא מעשה רצוני של המעביד לשים קץ לחוזה העבודה עם העובד והבאת רצון זה לידיעת העובד בצורה ברורה וחד משמעית, בכתב, בעל פה או בהתנהגות (הוא הדין אף לגבי מעשה התפטרות של העובד). עפ"י חוק הודעה מוקדמת מעביד המעוניין לפטר עובד עליו לתת לעובד הודעה מוקדמת בכתב, כזו שתציין את כניסת הפיטורים לתוקף.במקרה של פיטורים בסמוך לתום שנת עבודה, קיימת חזקה כי הפיטורים נעשו במטרה להתחמק מחובת תשלום פיצויי הפיטורים. נטל ההוכחה לסתור את החזקה הוא על המעסיק, אשר עליו להוכיח, באמצעות ראיות מהימנות, כי מניעים אחרים הביאו אותו לפטר את העובד. כמו כן, בהזמנה לשימוע על המעביד להודיע לעובד על הכוונה לפטרו והסיבות לכך. לכל עובד זכות להיות מיוצג בשימוע ע"י עו"ד. במהלך השימוע על המעביד לשמוע בתום לב ובנפש חפצה את טענותיו של העובד ולערוך רישום של השימוע. מעביד שלא נוהג בהתאם לאמור, נוהג שלא כדין והפיטורים עשויים להחשב כפיטורים שלא כדין המזכים את העובד בפיצוי ובמקרים קיצוניים אף בהחזרה לעבודה. ע"פ חוק, המעסיק מחויב לשלם לך על ימי העבודה בהם נתבקשת להישאר בבית ולא להגיע למקום העבודה. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי בנושא.