אמא עובדת

הבוס "המציא" לי לקות למידה ודורש לפטר אותי

הממונה הישיר שלי דרש ממני לפני מספר חודשים לעבור לשבת בחדר השרתים באופן די קבוע (כמה שעות ביום). מכיוון שמדובר בסביבה עם קרינה חריגה ורעש חריג, סירבתי. מאז, המנהל "מחפש" אותי בכוונה לפטר אותי. החל מתלונות שלא עוברות דרכי בכלל אלא מגיעות ישר לכח אדם, דרך "המצאת" משימות מחוץ לשעות העבודה (שבת, חג, יום כיפור) שאנשים אחרים בצוות אמנם נדרשים להן, אבל לא עומדים ל"משפט שדה" באם המשימות לא בוצעו, וכלה בסיפורים מסיפורים שונים על "התפרצות קשה" כלפיו שלא היתה ולא נבראה, וכן התבטאויות פוגעות ומעליבות כמו "פרנואידית", "איבדת את זה לגמרי" ועוד. לאחרונה הוא גילה שהבן שלי סובל מלקות כלשהי, "המציא" לי לקות קריאה מאובחנת על סמך הלקות של בני, ופנה (בכתב, עם סימוכין אליי) לכח אדם בדרישה "לבחון את המשך העסקתי" מכיוון שהלקות (שהוא המציא!) עלולה לפגוע בעבודה... שאלות: 1. האם מדובר בסוג של הטרדה על פי החוק? 2. האם מדובר באפלייה ע"פ החוק? 3. האם חלה חובה על המעסיק להתערב ולהפסיק את ההתנכלות? 4. לאור יחסי העבודה הגרועים, האם ביכלתי לבקש העברה לתפקיד (דומה במהותו לתפקיד הנוכחי) אחר לאור המצב? בברכה ובתודה, אם עובדת.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

בנסיבות המתוארות, יש לבחון את המקרה לגופו לרבות לאור ההסדרים וההסכמים החלים על פי הנתונים הספציפיים של המקרה על מנת לקבל החלטה נכונה. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי על יסוד: הסכמי עבודה אם יש והודעה לעובד אם ניתנה. ככלל, חוק פיצויי פיטורים קובע כי עובד שהשתנו לרעה תנאי עבודתו או שתנאי עבודתו הם כאלה שלא ניתן לדרוש ממנו להמשיך לעבוד בתנאים אלה, לרבות במקרה של הפרת זכויות העובד, רשאי להתפטר ולהיחשב כמפוטר. כאשר מתפטר עובד בטענה להרעת תנאים או דרישה להמשך עבודה בתנאים לא סבירים, עליו לתת הזדמנות למעסיק לתקן את ההרעה או את המצב הנטען ואם לא תוקן, על העובד להוכיח זאת על מנת להיות זכאי לפיצויי פיטורים. על כן, יש לבחון כל מקרה לגופו ולפי הנתונים הספציפיים לקבל החלטה נכונה. תהליך קבלת ההחלטות לקראת החלטה על סיום עבודה או במקרה של חשש מפיטורים משפיע מאוד על זכויות העובד במהלך סיום עבודתו. לכן חשוב מאוד לקבל ייעוץ משפטי טרם קבלת ההחלטות הנוגעות לסיום העבודה.